Projectleider basisvaardigheden

Vorige maand werd ik gevraagd of ik interesse had om projectleider te worden van de activiteiten die we gaan ondernemen vanuit de subsidie basisvaardigheden. Ik verwacht mede door de ontwikkeling die ik tijdens de OOL heb doorgemaakt en de gesprekken die ik hierover gevoerd heb op school. In deze functie kan ik meer van mijn kwaliteiten kwijt en wat ervaring opdoen voor mijn CV. Na wat wikken en wegen heb ik volmondig ja gezegd tegen deze functie.

Hoe zit het met die basisvaardigheden? De minister introduceerde een Masterplan Basisvaardigheden met als doel om scholen met de ontwikkeling van deze vaardigheden te ondersteunen, en daarmee de resultaten op taal, rekenen of wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid aantoonbaar te verbeteren. In september 2022 konden scholen zich inschrijven voor een eenmalige subsidie en door het grote aantal inschrijvingen is er geloot. In november hoorde het Eckartcollege dat de subsidie aan onze school was toegekend en daarop heeft de directie een activiteitenplan opgesteld voor onze school. De grootste uitdaging is dat de activiteiten voor 31 juli 2024 ook uitgevoerd moeten zijn. Tijd voor grootschalige actie dus.

Om die reden is een projectleider wenselijk en zo ben ik gevraagd. Dit schooljaar komt het met een uitbreiding van mijn aanstelling nog bovenop mijn takenpakket, maar volgend schooljaar wordt ik voor 0,5 fte vrijgemaakt om me hierop te gaan richten. Een leuke, maar ook grote uitdaging voor de komende periode.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.