BHV cursus

Eerder dit schooljaar werd ik gevraagd of ik misschien BHV-er wilde worden. Aangezien ik alle nieuwe dingen leuk vind zeg ik natuurlijk ja tegen die vraag. Ik had me niet gerealiseerd dat hierbij ook een flinke theoriecursus hoorde. Dus voor we op cursus mochten moesten we een hele e-learning doorwerken en de eindtoets maken om te controleren dat je kennis op orde was.

Gelukkig is dat me goed af gegaan en mocht ik dus deelnemen aan de praktijkdag. De ochtend ging over brand en ontruiming. Helaas was het een vrij theoretische benadering, waardoor we niet heel veel nieuwe kennis hebben opgedaan maar juist dingen uit de e-learning hebben herhaald. De middag was gelukkig wel wat meer praktisch toegespitst en hierbij moesten we verschillende oefeningen uitvoeren zoals het leggen van een verband, iemand in de stabiele zijligging leggen, etc. Beide dagdelen werden afgesloten met nog eens een ‘examen’ en als we die halen zijn we officieel BHV-er. Spannend!

Update van 27 februari: ik heb het examen gehaald, met vlag en wimpel zelfs.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.