AI op de NOT

Vandaag ben ik met drie collega’s naar de NOT gegaan. Daar heb ik eerst twee lezingen gevolgd over AI, dat was erg leuk. Daarom dacht ik de rest van deze blog te laten schrijven door een AI: ChatGPT. Helaas ben ik nog niet goed genoeg in het stellen van de juiste vragen, maar de schuin gedrukte stukken zijn door een AI gegenereerd.

Het bezoeken van de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) was een geweldige ervaring. De NOT is een jaarlijks terugkerend evenement waar onderwijsprofessionals uit het hele land samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in het onderwijs te ontdekken.

Tijdens mijn bezoek aan de NOT heb ik twee interessante lezingen gevolgd over hoe AI kan worden ingezet in het onderwijs. De eerste lezing was van Jim Stolze, de drijvende kracht achter de Nationale AI-Cursus. Hij gaf een introductie op AI en verschillende varianten ervan. Zijn definitie van AI vond ik wel mooi. AI is een verzameling van technieken die je kunt gebruiken om machines slim te laten lijken. Ook toonde hij de website ai-cursus.nl waarop een gratis cursus staat die een inleiding geeft op AI. Ook is er een toegespitste cursus voor jongeren en het onderwijs. Mooi materiaal om eens mee aan de slag te gaan!

De tweede lezing was van Laurens Vreekamp, auteur van The Art of AI. Hij deelde zijn ervaringen over hoe hij AI gebruikt om studenten te helpen bij het maken van opdrachten en hoe het systeem hen ook kan helpen bij het verbeteren van hun schrijfvaardigheden. Hij gaf aan dat het gebruik van AI in zijn klas zorgde voor een significante verbetering van de prestaties van zijn studenten en dat het hen ook hielp bij het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn voor de toekomst.

Beide lezingen benadrukten het belang van het gebruik van AI als een hulpmiddel in het onderwijs, in plaats van een vervanging voor menselijke docenten. AI kan worden gebruikt om studenten te helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van hun prestaties, maar het is belangrijk om te onthouden dat menselijke docenten nog steeds een cruciale rol spelen in het onderwijs. Door AI en menselijke docenten samen te laten werken, kunnen studenten profiteren van de kracht van zowel menselijke als technologische hulpbronnen.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.