Batterij maken

In klas 2 zijn we bezig geweest met het thema elektriciteit. Een van de onderwerpen is de spanningsbron en hoe leuk is het dan daar ook een practicum mee te doen! Ik heb ooit het practicum gedaan waarbij leerlingen zelf een batterij moesten maken met verschillende stoffen. Dit proefje kon ik niet in het boek terugvinden, maar gelukkig wel in mijn archief.

De opzet van het proefje is dat leerlingen combinaties van vijf verschillende materialen gebruiken als elektrodes. En dat dan in drie verschillende vloeistoffen (water, pekel en azijn). Door de resultaten in een tabel te noteren zien ze dat niet alle combinaties even goed werken en mogen ze onderzoeken hoe ze de beste combinatie kunnen maken. Een leuk proefje om het binnenste van een batterij te laten ervaren.

Wil je ook deze proef doen, voel je dan vrij deze instructie de gebruiken of aanpassen:

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.