WND conferentie 2022

Na een onderbreking van een paar jaar konden we eindelijk weer naar Noordwijkerhout voor de jaarlijkse WND conferentie. Het was fantastisch!

Het thema was dit jaar “Het lichaam doorgelicht”. De plenaire en keuzelezingen gingen dus over thema’s uit de medische beeldvorming. In de openingslezing gaf Bart Grob, curator bij Rijksmuseum Boerhave, een overzicht van verschillende beeldmakers uit de geschiedenis. Daarna heb ik een keuzelezing gevolgd van prof. Gijs Wuite over moleculaire motoren en metingen die je daar aan kunt doen. Het is een fascinerende wereld!

Mijn eerste workshop was Escaperoom met decoder van Wouter Spaan. We hebben een door hem ontworpen escape room met ChronoDecoder gespeeld om te ervaren hoe dat is. Aan het einde deelde hij een linkje met de bestanden die hij had gebruikt en een lijst van codes die met de decoder werkt. Het lijkt me leuk hier een keer iets mee uit te werken, ik had ooit in een opwelling al een keer een extra decoder aangeschaft via marktplaats hiervoor. Maar om het in de klas te kunnen gebruiken moeten we nog wel een aantal extra decoders hebben.

De avond bestond uit lekker borrelen en bijkletsen met oud-collega’s en kennissen uit het veld. Wat fijn dat het weer kan en mag zo met een grote groep samen.

Dag 2 startte ik met de BRYCS workshop van Karel Langendonck. Hij heeft een hele hoop lesideëen met Lego stenen uitgewerkt en in zijn workshop mochten we die in hoog tempo achter elkaar ervaren. Super leuk om zo met de natuurkunde bezig te zijn. Een van de opdrachten was een object te bouwen dat een van de wetten van Newton laat zien. Voor ons groepje werd dat een karretje met een ballon aandrijfsysteem. Aan het einde van de workshop verkocht hij kleine lego setjes om een Tensegrity te bouwen (zie onderstaande foto) die ik natuurlijk gekocht heb!

Na de lunch mochten Mariëlla en ik zelf een workshop geven over Arduino the Game. Zo’n 20 docenten kwamen luisteren naar onze korte uitleg en achtergrond bij Arduino the Game. Daarna was het voor hun tijd om aan de slag te gaan met een level naar keuze, de perfecte manier om de game te ervaren. Best een aantal docenten waren enthousiast, dus we hebben wat nieuwe gebruikers weten te bereiken!

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.