Insights Discovery

Vandaag was de tweede bijeenkomst van de van het scholingstraject Oriënteren op leidinggeven waar ik aan deelneem. Dag twee stond in het teken van onszelf (en elkaar) beter leren kennen. Dat deden we onder andere met behulp van de Insights Discovery vragenlijst.

Voorafgaand aan deze dag hebben we allemaal de vragenlijst ingevuld waarbij je van eigenschappen moet aangeven in welke mate ze wel of niet bij je passen. De verwerking hiervan leidt tot een persoonlijk profiel wat iets kan zeggen over je karakter en andere eigenschappen.

Voor we ons eigen profiel terug kregen werd er eerst een introductie gedaan op de vier kleuren. Rood staat voor de beslisser, een extraverte denker die veeleisend, wilskrachtig, vastberaden, doelbewust en prestatiegericht is. Geel staat voor de inspirator, een extraverte voeler die optimistisch, dynamisch, enthousiast, overtuigend en expressief is. Groen staat voor de supporter, een introverte voeler die zorgzaam, relatiegericht, harmonieus, ontspannen en geduldig is. Blauw staat voor de observator, een introverte denker die objectief, voorzichtig, nauwkeurig, analytisch en gedetailleerd is. Dat zijn de 4 kleuren op een goede dag, op een slechte dag komen ook andere eigenschappen naar voren zoals hieronder staat.

Na de lunch kregen we ons eigen profiel te lezen. In dat profiel staan 100 uitspraken over jou als persoon. Het is eng hoeveel daarvan precies kloppen en dat op basis van slechts 25 vragen waarbij je kenmerken moet rangschikken op toepasselijkheid. Mijn positie in het wiel is in vakje nummer 22, een hervormende beslisser. Rood is mijn meest aanwezige kleur, nauw gevolgd door blauw. De meeste anderen in de groep zitten juist meer aan de groene kant, wat maakt dat zij hele aanvullende eigenschappen bezitten en dingen anders aan zouden pakken. Leuk om zo samen iets te leren over stijlen en stijlvoorkeuren.

Het wiel

Na afloop van de dag kregen we nog een mooie video nagestuurd die ik jullie niet wil onthouden. Hij gaat over pro-actief handelen, omgaan met veranderingen en slachtofferrollen.

Dit bericht delen:

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.