Rekenles

Een van mijn taken vorig schooljaar was het geven van rekenlessen aan leerlingen die volgens hun cito toets uit vallen op dat onderdeel. Vorig schooljaar zijn we in de flexlessen uit het NPO geld gestart met het aanbieden van rekenen. Ik ben begonnen met de rekenmodules van Getal en Ruimte. Op zich zitten daar goede vragen in, maar in een lessenserie van zo’n 9 rekenlessen per periode heb je onvoldoende tijd om alle onderwerpen te behandelen. Daarom zijn we gaan zoeken naar een andere methode om doelgericht met leerlingen aan de slag te gaan met die onderwerpen die zij lastig vinden.

In onze zoektocht kwamen we uit op het programma Got it Rekenen. In deze omgeving kunnen leerlingen op verschillende onderwerpen oefeningen maken. Ook zijn er uitleg video’s beschikbaar om van moeilijke onderwerpen een stukje uitleg te bekijken.

Ook dit schooljaar ben ik weer ingezet voor rekenlessen. De eerste periode van het jaar heb ik een clubje van 22 leerlingen onder mijn hoede. De eerste lessen zijn ze bezig geweest met het maken van de instaptoets. Zodra die klaar is staan er oefeningen klaar om de onderwerpen die ze lastig vinden nog een keer te oefenen. Een goede manier waarop leerlingen vooruitgang boeken in het rekenen. En voor mij als docent erg relaxed, want ik heb mijn handen vrij om alle vragen van leerlingen steeds te beantwoorden.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.