Escape V6

Voor de vakantie had ik al een laatste reguliere les gehad waarin ik de toets besproken had. Daarna was er een inspiratieweek waarin examenleerlingen voor een vak naar keuze een proefexamen moesten maken voor ze een paar dagen op kamp mochten. Uit mijn 2 lesgroepen deed ongeveer de helft van de leerlingen bij natuurkunde mee. Daarna is het voor de leerlingen alleen nog maar voorbereiden op de examens. Toch had school bedacht nog lessen in te plannen op de maandag en dinsdag na de meivakantie.

Zo vlak voor het examen ga ik de leerlingen echt niets nieuws meer leren. Ook snap ik dat sommigen hun tijd liever anders indelen. Daarom had ik een optionele les met een Escape Room gepland. Uit beide klassen kwam een klein clubje leerlingen daaraan mee doen. Heel leuk dat ze hiervoor toch nog naar school kwamen.

In de escape room moesten ze eerst licht maken in een verduisterd lokaal. Daarna kunnen ze de puzzels oplossen om tot cijfercodes te komen om de kluizen te kraken. Eerst de kluis op tafel waar weer extra materialen en hulpmiddelen uit komen en daarna de hoofdkluis met alle telefoons en wat snoepjes daarin. Het is een escape room die ik al jaren in zet als afsluiter in 5 havo en 6 vwo. Normaal moet ik altijd wel wat hints geven om ervoor te zorgen dat ze op tijd ontsnappen, maar dit keer had ik voor het eerste een groepje dat geen hints nodig had en zelfs wat tijd over had. En als klap op de vuurpijl van 1 groepje jongens kreeg ik een grote fles bier als bedankje voor de afgelopen 2 jaar.

Wil jij deze escapegame ook met je leerlingen uitvoeren? De bestanden kunt je hieronder downloaden:

Tip: voor de sfeer speel ik ook altijd een filmpje af met een aftel timer en zenuwachtig geluidje

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.