Quantum afsluiting

De laatste les van periode 3 stond bij vwo 6 in het teken van het afsluiten van het onderwerp quantummechanica. Leerlingen krijgen van mijn dan de opdracht een stukje kunst te maken waarin ze een concept van de quantum verwerken. Daar komen de leukste dingen in terug, zoals bijvoorbeeld de quantum-schaapjes uit 2018. Je kunt ze overal tegenkomen, maar de kans is het grootst bij het hoge gras.

Quantum-schaapjes

Dit jaar kwamen er ook weer mooie werken voorbij. Zo was er bijvoorbeeld de comic over “verstoppertje in de quantumwereld” en het antwoord op de vraag “waarom vliegen niet in een rechte lijn vliegen”. Mijn leerlingen dit jaar waren ook wel fan van memes, dus enkele jongens leverden vooral heel veel memes aan. De leukste heb ik hieronder bijgevoegd. Ik denk dat ik maar een instagram account met natuurkunde memes moet gaan beginnen…

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.