Taart als beloning

Eerder schreef ik al dat ik met mijn vwo 5 klas gewerkt heb met een nultoets en differentiatielessen. Bij het toetsen van deze leerstof scoorde de klas erg hoog: een 7,9 gemiddeld. Mijn eigen regel is dat wanneer een klas gemiddeld hoger dan een 7,5 scoort ik zelf taart bak om dat te vieren. Niet alleen vinden leerlingen dat erg leuk, het houdt mij ook scherp om te checken dat een toets niet te makkelijk.

Voor kerst heb ik het kookboek Sweet van Yotam Ottolenghi gekregen. Daarin staan de heerlijkste recepten voor tal van lekkernijen. Voor deze traktatie heb ik gekozen voor de “Pistacherol met frambozen en witte chocolade”. Als alternatief heb ik ook een “Sachertorte” gemaakt van donkere chocolade. Het bakken van de twee taarten kostte me iets meer tijd dan ik had gehoopt, maar het resultaat mocht er wezen.

Toen ik de taarten in de klas had klaar staan waren de leerlingen best een beetje onder de indruk. Terwijl zij bezig waren met het oplossen van een vraagstuk over de Lorentzkracht op een geladen deeltje kon ik mooi bordjes en vorkjes halen en de taart snijden en klaarzetten. Met zijn allen hebben we het mooie resultaat van een hoop weken terug gevierd en daarna konden ze hun suikerrush mooi inzetten om verder te werken aan opdrachten van het nieuwe hoofdstuk.

Taarten die er klaar voor staan
Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.