Online lesgeven vanuit isolatie

Met mijn werkzaamheden als docent op een middelbare school en daarbovenop de versoepelingen in de maatschappij was het voor mij niet meer de vraag of ik corona zou krijgen, maar meer de vraag wanneer ik corona zou krijgen. Dat heb ik geaccepteerd en dus ben ik vorig weekend lekker gaan genieten van de horeca. Na een toetsweek vond ik het wel lekker om weer een keer uit eten te gaan en een biertje te drinken in het café.

In middels is het dan zo ver, afgelopen dinsdag testte ik positief. Dat betekent het begin van een persoonlijke lockdown. De eerste paar dagen was ik niet fit genoeg om iets productiefs te doen. Na een weekend met veel rust durfde ik het deze maandag weer aan om vanuit huis online les te geven aan leerlingen in het lokaal. Op school hebben we een aantal studenten in dienst, onze toptutoren, die ook ingezet worden om de les van een docent (die thuis in isolatie zit) te streamen.

Maar wat een vreemde setting is dat zeg. Vanuit huis krijg je maar slecht mee wat er in het lokaal gebeurt. Bovendien zijn de lessen deze week al extra rommelig. Omdat er in de toetsweek veel leerlingen niet waren hebben we deze week een inhaal-toetsweek. We hebben verkorte lessen, zodat leerlingen in de middag een toets kunnen maken, maar omdat het er zo veel zijn is ook een deel van de leerlingen in de gewone lessen afwezig als ze dan een toets hebben. En natuurlijk zit er een deel ook zelf thuis in quarantaine.

Ik weet dus niet hoe productief het is om vanuit huis online les te geven, maar het voelt goed om weer wat te kunnen en mogen doen. Ik hoop dat de symptomen snel verdwijnen zodat ik weer gewoon naar school kan.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.