Practicum Halveringsdikte

Vandaag hebben de leerlingen in vwo 6 een practicum uitgevoerd als onderdeel van de lessen over het hoofdstuk medische beeldvorming. De instructie was heel summier. Bepaal de halveringsdikte van de donkergrijze plexiglas plaatjes met behulp van deze opstelling. Gebruik Coach om je metingen te doen en maak een doorlatingskromme van je metingen.

Leuke gesprekken over de metingen had ik met de leerlingen die de sensor zo dicht bij de lamp zetten dat deze overbelicht is. In dat geval meten ze pas na een aantal plaatjes een eerste afname in de licht intensiteit. Daarna was het voor sommigen puzzelen hoe een schuifmaat ook al weer werkt, maar de meeste leerlingen

De opstelling bij deze proef

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.