Here we go again

De dag die je wist dat zou komen was eindelijk hier. We gaan weer in lockdown. Op de persconferentie van 18 december is afgekondigd dat de scholen weer dicht gaan.

Eerder al was besloten om de WND-conferentie niet door te laten gaan. Dat was een tegenvaller, want ik zou samen met Mariëlla daar een workshop geven over Arduino the Game. Iets waar we veel zin in hadden en ook al leuke goodies voor aangeschaft hadden. Die zullen we moeten bewaren tot volgende editie van de conferentie.

Op mijn school is besloten om maandag de lessen te laten vervallen om ons voor te bereiden op online onderwijs. Vanaf dinsdag gaan we weer werken met het verkorte rooster met lessen van 25 minuten. Het is nog maar een paar dagen tot de vakantie, want donderdag stond er al een kerstviering gepland en vrijdag begint de kerstvakantie.

Het is voor mij altijd lastig om de planning los te laten. In vwo3 kunnen we, met onze andere werkwijze, de les eigenlijk niet zomaar overslaan. Daarmee schop ik mogelijk de planning van de leerlingen in de war. Daarom heb ik buiten de gewone lessen om op woensdag middag een facultatief online college aangeboden over de te behandelen stof. De opkomst was (zoals te verwachten) niet erg groot, maar toch 6 leerlingen kozen ervoor de uitleg te komen volgen. Daarna kon ik alles loslaten en gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.