Practicum Spanning-rek

In de flipping the classroom lessen serie bij krachten staat ook een practicum over spanning en rek op het programma. Helaas is het zo dat er een hele havo4 klas in quarantaine thuis zit na overleg met de GGD. Hoe doe je dan dit practicum?

Mijn collega kwam met het idee om foto’s te maken van de opstelling en metingen om leerlingen deze thuis af te laten lezen en te verwerken. Nadeel is natuurlijk dat ze niet zelf de opstelling leren bouwen en er minder mis kan gaan, maar toch kunnen ze wel oefenen in het aflezen van de instrumenten en het maken van de tabellen en grafieken. Een mooie oplossing wat mij betreft.

Helaas kun je alleen niet zo goed met ze meekijken wanneer de helft in je lokaal zit die aandacht vragen en de andere helft thuis achter de laptop zit.

Wil jij deze proef ook (digitaal) met je leerlingen uitvoeren? De gewone opdracht staat op mijn website, maar je kunt ook de digitale variant hieronder downloaden:

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.