Applet Faseovergangen

Eerder schreef ik al over een leuke les met de PhET applet van het deeltjesmodel. In mijn didactiek gebruik ik deze applet altijd twee keer. De eerste keer is om kennis te maken met het deeltjesmodel en zo de verschillende fases te herkennen. Vandaag was het tijd om met deze applet naar faseovergangen te kijken en daar iets over te leren met gestuurde vragen. Zo leren leerlingen ook onder het kookpunt af en toe een molecuul al los komt van de bulk en zien ze de faseveranderingen in de applet.

Wil jij ook met deze applet opdracht aan de slag? Bekijk hem dan op mijn website meneerpoulus.nl en voel je vrij hem te gebruiken, kopiëren, of aan te passen naar eigen wens.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.