Themamiddag Kleurrijk Eckart

Op een middelbare school worden altijd allerlei activiteiten ondernomen om basisschool leerlingen kennis te laten maken met de school, zo worden op het Eckart onder andere themamiddagen georganiseerd. Net als vorig jaar draai ik de themamiddag kleur namens de sectie natuurkunde.

De kinderen uit groep 7 en 8 zijn na ontvangst in drie groepen verdeeld. Iedere groep start bij een van de vakken natuurkunde, scheikunde of biologie . Met een kort programma van ongeveer 20 minuten leren we ze iets over kleur. Volgens rouleren ze door naar het volgende vak.

Bij natuurkunde kijken we naar verschillende kleuren licht. Dat doen we door de kids zelf een spectroscoop te laten bouwen met behulp van een bouwplaat en traliefolie. Als ze de spectroscoop in elkaar gezet hebben kunnen ze hem gebruiken om naar verschillende lampen te kijken en zo te zien dat de spectra anders zijn.

Dit jaar had ik hulp van 3 leerlingen uit vwo 5 die geholpen hebben waar nodig en lekker met de basisschoolleerlingen gekletst hebben. Dat was wel een leuke toevoeging ten opzichte van vorige keer.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.