Escapegame HV2 Stoffen

Vandaag heb ik in mavo-havo 2, als afsluiter van de lessenserie over het hoofdstuk stoffen een “Escape the Classroom” gespeeld met de klas. In deze escapegame moesten leerlingen verschillende puzzels oplossen om de codes van de kluizen te kraken en zo hun telefoon terug te winnen.

De puzzels waren heel divers, zo moesten ze volumes berekenen, zat er een begrippen-woordzoeker in, een puzzel om gevarensymbolen aan de juiste naam te koppelen, moesten ze de dichtheid van zand bepalen en verschillende stoffen in reageerbuisjes herkennen. Een mooie herhaling van het hele hoofdstuk en nog leuk ook!

Wel vonden de leerlingen de puzzels moeilijk. Het lukte ze niet op tijd de woordzoeker af te maken, waardoor ze de eindcode niet konden kraken. De oplossing van de woordzoeker gaf namelijk de sleutel tot de laatste code. Ondanks een paar hints van mij hadden ze toch niet voldoende tijd. Misschien kwam dat ook omdat in ieder groepje wel een deel van de leerlingen zat te spelen met wat er op tafel lag. Mijn ervaring van eerdere jaren is dat het leerlingen vaak wel lukte de puzzels op tijd te lossen. Misschien kwam dat door de 5 minuten langere lessen van toen, of dat er toen niet een vakantie zat tussen de uitleg en de game, of ligt het aan de andere concentratieboog van een mh2-leerling. Enfin, ze zijn in ieder geval weer op een leuke manier met de stof bezig geweest.

Wil jij deze game ook spelen met je klas? Download hieronder dan de materialen:

Mocht je ze gebruiken en/of iets aanpassen dan hoor ik graag van je, zodat ik ook mijn game weer kan verbeteren.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.