WND workshop

In de herfstvakantie kwam het heugelijke bericht dat we een workshop mogen geven over Arduino the Game op de Werkgroep Natuurkunde Didaktiek (WND) conferentie. Dit is de grootste conferentie van natuurkunde docenten in Nederland. Normaal gesproken zijn er ruim tachtig workshops waar de deelnemers uit kunnen kiezen. Dit jaar is de conferentie echter anders van opzet, waardoor er minder deelnemers zullen zijn dan normaal en er ook veel minder workshops gegeven worden. Toch mogen wij als nieuwelingen onze mooie game laten zien aan een groepje geïnteresseerden.

Vooraf moeten we wat informatie aanleveren. Zo zal onze workshop voor maximaal 36 deelnemers zijn, is de doelgroep hoofdzakelijk havo bovenbouw en vragen we iedereen een laptop mee te nemen om ook zelf aan de slag te kunnen. Met onderstaand stukje tekst proberen we iedereen te verleiden zich in te schrijven voor de workshop:

In onze workshop maak je kennis met Arduino the Game en mag je zelf ervaren hoe het is om een level van deze edugame door te werken. Na afloop weet je wat je met deze game kunt in je les en wat je nodig hebt om te kunnen starten op school.
Arduino the Game is een aantal jaar geleden ontwikkeld door het werken met een skilltree te combineren met het programmeren van een Arduino. Ons doel was om leerlingen gedifferentieerd en spelenderwijs te leren programmeren in Arduino. Natuurlijk moeten ze daarvoor ook elektronische schakelingen bouwen. In Arduino the Game kiezen leerlingen steeds zelf welk level ze willen spelen. In ieder level leren ze een vaardigheid. Dit kan bijvoorbeeld het aansturen van een LED zijn, of juist het uitlezen van een sensor. Naarmate ze meer levels gespeeld hebben krijgen ze steeds grotere opdrachten waarbij ze de kennis van eerdere levels moeten combineren met een nieuwe vaardigheid. Hiermee maken leerlingen kennis met meet-, stuur- en regelsystemen en Arduino the Game is daardoor een mooie invulling van het keuzeonderwerp Technische Automatisering uit het havo examenprogramma natuurkunde.

De komende weken gaan we dus ook maar eens aan de slag met het maken van promotiemateriaal, zoals flyers, stickers, en RFID-visitekaartjes. We hebben er zin in!

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.