Herfstvakantie

Vanmiddag is de eerste vakantie van het schooljaar begonnen. Ik ben er ook echt aan toe. Afgelopen weken zijn weer intensief geweest, dus een weekje vakantie om een beetje bij te komen en mijn actielijstje kleiner te maken is heel welkom.

Door de diverse taken die ik dit jaar heb voelt het weer een stuk drukker dan vorig jaar. Afgelopen week had ik een gesprek met mijn leidinggevende en hij benoemde ook dat ik veel taken heb. Zo geef ik les aan de mavo-havo 2 klas die nieuw is op school, zit ik in de werkgroep Onderwijs & ICT, neem ik deel aan het AOS onderzoek, zit ik in de werkgroep toetsdruk, geef ik een hulpuur rekenen en schrijven we met de sectie aan skilltrees voor de natuurkunde lessen. Zelf vind ik het wel leuk om met al die dingen bezig te zijn, mijn ideale baan zou zijn 3 dagen lesgeven en 2 dagen iets anders. Ik zie ook de kruisverbanden tussen de diverse taken, waardoor het wel als één logisch geheel voelt.

Misschien voelt het ook wel extra druk omdat we snel na de vakantie al weer een toetsweek hebben. Dit schooljaar hebben we nog 4 periodes. Dat betekent dat we nu na de vakantie nog 1 week les hebben en daarna is al de eerste toetsweek. Met een aantal klassen ben ik klaar met de stof uitleggen en is de laatste week goed om te herhalen. In andere klassen moet er nog nieuwe stof uitgelegd worden en herhaald worden. Dat wordt spannend. Volgend jaar gaan we gelukkig over naar 3 periodes. Dat geeft echt minder haasten in de periode is mijn ervaring van mijn vorige school. Althans, het blijft altijd naar een toetsmoment toewerken, maar dat doe je wel minder vaak in het jaar en vooral niet zo vlak na de vakantie.

Gelukkig wordt het niet alleen maar werken deze vakantie. Een deel van de dagen is al ingevuld met leuke dingen, zo ga ik zondag naar Hans Klok en gaan we nog een paar daagjes op pad in eigen land, genieten van de laatste beetjes zon.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.