OneNote escapegame

Al een aantal jaren gebruik ik OneNote als digibord software, maar deze week heb ik OneNote ingezet voor een digitale escape room. De leerlingen in klas 2 hebben voor het eerst het vak NaSk. Mijn ervaring is dat leerlingen eigenlijk maar slecht het verschil weten tussen de verschillende natuurwetenschappen en daarom ben ik dan ook gestart met een digitale escapegame waarin ze kennis maken met de verschillende natuurwetenschappen.

Het idee is heel simpel, je maakt een notitieblok aan met daarin een aantal secties en voorziet iedere sectie (behalve de eerste) van een wachtwoord. Leerlingen moeten dan de pagina(‘s) doorlopen om het wachtwoord van de volgende sectie te bemachtigen en zo komen ze steeds verder in de puzzel.

Voor de opdrachten heb ik gebruik gemaakt van YouTube filmpjes over wat het vak biologie inhoudt en wat het verschil is tussen natuurkunde en scheikunde. Daarna komen er dan een paar vragen waar de antwoorden weer combineren tot het volgende wachtwoord. De laatste opdracht was verschillende begrippen te koppelen aan de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde waarbij er natuurlijk ook begrippen horen bij twee of alle drie de disciplines.

De leerlingen waren enthousiast en in de mavo-havo klas waren ze er anderhalve les mee bezig. In de vwo-plus klas waren ze binnen 1 les al zo goed als klaar.

Dit bericht delen:

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.